A húsvét a tavasz, a pirostojás, az illatozó sonka, a csípős torma, és az ugrándozó nyuszi ünnepe. De ezeken kívül manapság már ez is egyre inkább ajándékozós ünnep. A szokásos csokinyuszi és festett tojáson kívül is ajándékozhatunk húsvétra mindenféle kreatív dolgot. Adunk néhány tippet, hogy könnyebben tudjunk választani! 

1. Gasztroajándékok

Már hazánkban is egyre inkább elterjedt a gasztronómia forradalma, az egészséges és különleges ételek imádata a hagyományos ételeink mellett. Köszönhető ez a sok gasztro műsornak, és a híres séfek növekvő számának. Így egyre több embert érdekli otthon, hogy különleges dolgokat tegyen le az asztalra. A húsvét nagyon jó alkalom erre, hiszen együtt a család, van kinek főzni. A Metro gourmet katalógusában rengeteg különlegességet találhatunk, amik ajándékba is kiválóak. Különleges sonkák, sajtok, déli gyümölcsök, húsok, szószok, desszertek, nehéz is lesz választani közülük. 

2. Kinti játékok

A gyerekeket egyre nehezebb rávenni, hogy kimenjenek a szabadba és otthagyják a kedvenc kütyüjeiket. Ez nagy probléma ma a szülőknek. Ajándékozzunk hát húsvétra a szabadban játszható játékokat, hiszen minden gyerek imádja az ilyesmit, csak esetleg még nem tud róla. Az Aldi húsvéti katalógusában egész játszótereket találhatunk, trambulinokat, homokozókat, hintát. De akinek nincsen saját kertje, az sem marad hoppon, hiszen vehetünk egy jó rollert vagy görkorit amivel a parkokban suhanhatnak a gyerekek boldogan. 

3.  Süssünk együtt süteményt ajándékba

Még nagyobb az ajándékozás öröme, ha együtt készítjük el azt. Húsvétkor is csodás desszertek kerülhetnek az asztalra. Tavaszi színekben pompázó muffinokat süthetünk a nagymamának, vagy a jól megszokott klasszikus süteményeket is díszíthetjük nyuszi formákkal például. Ezzel az ajándékkal nem lehet mellényúlni, mert kedves és finom is. Az Auchan húsvéti újságjában találunk mindenféle cuki sütidíszítési kellékeket és finomabbnál finomabb alapanyagokat is. Sütésre fel! 

Legyünk kreatívak, ajándékozzunk szívből, és élvezzük a családi ünnepet!

Gyereknek és felnőttnek mit adjunk húsvétra?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Post navigation